Gin

Kan je genieten van een heerlijke Gin Tonic maar loop je soms verloren in het grote aanbod? Geniet van ons speciaal voor u geselecteerde aanbod van Gins en bijbehorende tonics.

De ideale Gin Tonic bestaat uit 3 componenten : een gin naar keuze, een ondersteunend tonic en bijpassende botanicals.

Kies je tonic water in functie van je gin zodat deze volledig tot zijn recht kan komen en garneer naar wens met 1 van de aanwezig botanicals.

Zou je niet weten hoe te beginnen aan een goede Gin Tonic? Schrijf je dan in voor één van onze tastings!

Whiskey

Huis-Aerts geeft liefhebbers een uitgebreide keuze uit zorgvuldige en persoonlijk geselecteerde, sublieme wiskey’s.

Vaak zijn dit graan whisky’s vermengd met malt whisky’s, waardoor men zeer complexe smaken kan creëren. Het grote voordeel is dat men hierdoor altijd dezelfde smaak kan bekomen. Doordat men meer graan whisky gebruikt dan single malt whisky is de prijs vaak gunstig.

De blended whisky’s beslaan ongeveer  95% van de whiskymarkt. Spreekt men over pure malt of vatted malt dan wil dat zeggen dat deze whisky een blend is van verschillende malt producerende distilleerderijen. Men gebruikt hier geen grain whisky voor.

Weet je niet waar beginnen? Schrijf je dan in voor één van onze tastings!

Wijnen

Naast dranken van alle bekende merken, kan je bij Huis-Aerts ook terecht voor heerlijke wijnen. Voor de wijnliefhebber bieden we een uitgebreide collectie aan rode, witte en rosé wijnen.

Ook wanneer je op zoek bent naar een leuk cadeau voor een wijnliefhebber vind je bij ons de leukste gevulde manden. Uiteraard kunnen deze wijnen ook verwerkt worden in relatiegeschenken.

Cognac

Cognac is verkregen door het destilleren van witte wijn. Om een goede en echte cognac te hebben moeten er geselecteerde druivenrassen gebruikt worden, dubbel gedestilleerd en moet de drank minstens tweeënhalf jaar in houten vaten gerijpt zijn.

Voor Cognac worden er maar negen druivenrassen gebruikt. Ugni Blanc, Colombard, Folle Blanche, Jurançon Blanc, Meslier Saint-François,… Het merendeel van de gebruikte druiven is de Ugni Blanc.

In onze speciaalzaak bieden we u een uitgebreide collectie. Wil je graag meer weten, kom dan naar één van onze tastings!

Rum

Rum is een drank die wordt bereid uit de bijproducten van suikerriet. Wanneer de rum gedistilleerd is kan de rum nog rijpen, in houten vaten, waarbij de rum extra kleur verkrijgt afhankelijk van de rijpingsduur en de mate van verkoling van het hout. In veel gevallen worden hiervoor voormalige Bourbon ( whiskey) barrels gebruikt. Rum kan ook zijn kleur krijgen door het toevoegen van caramel.

Rum kan puur gedronken worden, of als mengsel met bijvoorbeeld cola. Dat is natuurlijk geheel naar eigen keuze en smaak!