Your Cart
Whisky Tasting Huis Aerts

De perfecte Gin&Tonic

Gin&Tonic is nog steeds hot en populair . Maar de hype loopt al 2 jaar en er zijn  nog steeds mensen hun gin & tonic op erbarmelijke wijze bereiden. Dit doet pijn aan onze ogen en bovendien maak je jezelf belachelijk ten opzichte van je gasten. Vandaar dat we bij Huis Aerts u willen  voorzien van dit eenvoudig stappenplan. Zie hier de perfecte gin tonic!

Gin tonic glas

De grote bolle glazen op een voet zijn tegenwoordig in en ogen zeer mooi. Maar voel je niet verplicht om hiervoor te kiezen. Elk mooi glas dat voldoende volume heeft komt in aanmerking. Zolang je niet kiest voor een martiniglas zullen we je niet veroordelen.

 

Ijs

Zoals eerder geschreven kan er nooit genoeg ijs in je glas zitten . Hier beginnen we ook mee. De gin zal over het ijs glijden en direct een lage temperatuur bereiken. Probeer er mooie en volle ijsblokken uit te kiezen. Door eerst ijs in het glas te doen kan je glas al wat koelen voor de drank erbij komt.

 

Gin

Een normale shot gin bedraagt 4 à 5 cl. Meet deze hoeveelheid nauwkeurig af en giet het in je glas.

Tonic

De ultieme gin tonic verhouding streeft naar een hoog easy-drinking-gehalte (lees niet te straf) en een weggelegde hoofdrol voor de gin. Indien je 20cl tonic toevoegt, kan je het drankje binnengieten als limonade maar proef je vooral tonic. Indien je 5cl tonic toevoegt, proef je de gin in al zijn glorie maar wordt het lastig om stevig door te drinken omwille van de hoge alcoholgraad. Een verhouding van 2 op 1 zorgt doorgaans voor een mooie balans. Dit betekent dus dat je 10cl tonic mag toevoegen

 

De bartenders onder ons kunnen de tonic toevoegen via hun barlepel. Zet de barlepel rechtop in het glas en giet de tonic via de gedraaide steel in je glas. Door de gewentelde vorm van je lepel gaat er amper bruis verloren bij het uitschenken.

Roer

Nadien mag je een keertje roeren zodat de gin & tonic mooi mixen. Één roerbeweging volstaat we willen niet alle bruis eruit  roeren.

Garneer

Wat de garnering betreft ben je volledig vrij. Maar probeer steeds een typisch kenmerk van je gin te accentueren met je keuze. Met een dunschiller en wat gedroogd fruit en kruiden kan je heuse kunstwerkjes maken. In elke gin & tonic een stuk komkommer duwen is het ook niet.

Zij die er nog moeite mee hebben om de juiste Gin&Tonic voor hen te vinden, bij Huis Aerts verkopen we ook de complete gids over Gin&Tonic.

 

U kan ook altijd inschrijven voor onze Gin&Tonic Tastings , Hier leert u op een interessante en boeiende manier nieuwe gin ontdekken en  proeven .

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *