Sigaren

Al meer dan 80 jaar een echte speciaalzaak op gebied van sigaren

Al meer dan 80 jaar echte speciaalzaak op gebied van sigaren.

Onze longfiller sigaar uit Cuba, domincaanse republiek , Nicaragua , Honduras, Bazilie kunt u bij ons vinden in de sigaren humidor.

Merken die wij zoal voeren zijn Cohiba, Macanudo, El credito, Cao , Montecristo , Partagas, Romeo en julliete , upman , bolivar. Verder bieden wij de shortfiller sigaar aan van merken zoals Balmoral , J,cortez , hajenius , de olifant , Justus van maurik , Jacob van Meer.

Naast ons ruime assortiment aan Sigaren hebben wij eveneens diverse extra’s om uw rookgenot te vergroten.

Aanstekers, knippers, etuis en humidors van de beste kwaliteit en in verschillende uitvoeringen kan u voor bij ons terecht!

Long Filler

‘Long filler’ of ook wel ‘puros’ genaamd zijn sigaren gemaakt uit hele bladeren en meestal ook hand gerold. Het zijn de ‘grand crus’ onder de sigaren.

De oorsprong kan men voornamelijk terug vinden in Cuba, Centraal-en Zuid amerika. Deze sigaren worden het best bewaard bij een temperatuur van 18° en een vochtigheid van +/-70°.

Met deze dient men zorgvuldig om te gaan, deze worden het best bewaard in een luchtbevochtiger (humidificateur).

Als speciaalzaak sinds 1937 bieden we een uiterst exclusief aanbod.

Short Filler

Het verschil tussen longfiller en shortfiller sigaren zit in het binnengoed. Longfillers hebben binnengoed van hele tabaksbladeren die in de lengte liggen. Het binnengoed van shortfillers bestaat uit kort gesneden stukjes tabak. Shortfillers, of ook wel sumatra sigaren genoemd, daarentegen hoeven niet in een vochtigheidskamer (humidor) bewaard te worden.

De modellen hebben alles te maken met uw voorkeur en het moment van roken. Neemt u rustig de tijd voor uw sigaar, bijvoorbeeld ‘s avonds na het eten? Dan is de Corona, een rechte sigaar met een forse diameter, een goede keuze. Geeft u de voorkeur aan een pittig karakter en een kortere rookduur? Kies dan voor de Panatella, langer en dunner dan de Corona. De Senoritas is een veelgevraagd model, dunner en korter dan de Corona, maar geschikt voor bijna ieder rookmoment.

Ook hier is gaat het over persoonlijke voorkeuren en smaak. We adviseren u graag in onze speciaalzaak!