Sfeerbeeld
Dranken, Nieuw, Tastings

Gin&Tonic Tasting 20/05/15

De eerste Gin&Tonic tasting van 2015 zit er ook alweer op.

Nog even de talrijke aanwezige bedanken voor de gezellige avond!

Line up :

  • Monkey 47 :

De 47 in de naam, vertelt u al heel wat over deze drank, namelijk dat deze 47 % alcohol bevat en dat er maar liefst 47 met de hand geplukte ingrediënten in werden verwerkt die behandeld worden met bronwater van het Zwarte Woud.Deze gin omvat een zeer sterk doordringende smaak van jeneverbessen en subtiele tinten citrus. Het aroma is eerder floraal, afgewisseld met de subtiele geur van veenbessen en zwarte peper.

Indien u op zoek bent naar een kwaliteitsvolle, zuivere gin kunnen wij u zeker en vast Monkey 47 aanraden. Het meest unieke ingrediënt, zijn toch wel de veenbessen die weinig gebruikt worden in het overgrote deel van de gin’s.

  • Whitley Neill :

een uitstekend product uit de Verenigde Staten. Wanneer je de fles ziet merk je meteen dat we met iets moois te maken hebben,
Met zijn 42 % (84 % proof) bevat hij meer alcohol dan de gemiddelde gin. Hoewel hij helemaal uit Amerika komt, probeert deze gin toch trouw te blijven aan het London Dry segment.

Wat zo speciaal is aan de Whitley Neill Gin is dat in het stookproces vruchten van de Baobab boom worden gebruik samen met stekelbessen. Het is een hele andere aanpak dan we gewoon zijn en de gin bevat niet de typische citrus smaak die we gewend zijn van een Bombay Sapphire of een Tanqueray Rangpur.

  • Buss509 persian peach :

Buss N° 509 Persian Peach gin is een 100% puur graandistillaat en wordt gedistilleerd in kleine batches. De gin komt in de reeds gekende fles met een retro label en opvallende zilveren letters. Elke fles is voorzien van het botteljaar en een batch nummer. Dit is batch1 van 2015.

De Persian Peach gin is een toegankelijke gin met een lage instapdrempel. Veel florale tonen en fruit zoals we dat bij Buss inmideels kennen. Serge koos voor de volgende botanicals: jeneverbessen, koriander, zoethout, engelwortel, vanille, kardemom, iris, sinaasappel en citroen.

Het resultaat is een fruitige en zeer vrouwvriendelijk gin die klaar is voor de zomer. De geur is aangenaam zoet dankzij de vanille en het gebruikte zoethout. De kardemom geeft wat tegenwicht en de citrus brengt de nodige frisheid.

  • 6 moments sense unlimited :

Nieuwe gelimiteerde gin van 6 Moments. Gelanceerd voor de zomer vol met frisse aroma’s. Men gebruikte deze keer volgende botanicals: jeneverbessen, engelwortel, koriander , kaneel , kardemom, zwarte peper, citroen, zachte sinaasappel, pomerans , lis wortel , zoethout , nootmuskaat , kruidnagel , gember , citroenmelisse, rozenblaadjes en citroengras.

  • Caorunn :

Er worden zes traditionele botanicals gebruikt zoals de jeneverbes, koriander, citroenschil, appelsienschil, angelica wortel, cassia schors. Buiten deze klassiekers komen er nog echte Schotse botanicals bij zoals de wilde lijsterbes, dophei, paardebloem en Schotse appels.

Voordat de botanicals worden toegevoegd wordt de pure graan drank drie maal gedestilleerd.

Jaarlijks wordt er slechts een 1000 liter geproduceerd dus de oplagen zijn beperkt en gelimiteerd. De aroma’s van de Caorunn zijn zeer floraal en citrusachtig.

Deze gin is het ultieme ingrediënt in een heerlijke Gin and Tonic. Om heerlijk te genieten met vrienden raden wij aan om hem af te werken met een schijfje rode appel!

Nog even de top 3 van de avond.

  1. Whitley Neill
  2. Monkey 47
  3. 6 moments

Gemakkelijk inschrijven voor onze nieuwsbrief… zo blijft u altijd op de hoogte van nieuwe Tastings en acties.

Www.MijnGin.be

Groeten
Jan

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.