Your Cart
Teeling Whiskey Co.

Teeling Whiskey Co.

In Januari 2012 werd de Ierse distilleerderij Cooley (bekend van oa. Connemara, Middleton, Kilbeggan en Greenore) verkocht aan Beam Global. Het moederbedrijf van Jim Beam kocht de distillery en Stephen Teeling werd benoemd tot Marketing Manager van de Ierse whiskey-tak binnen het bedrijf. Stephen is de zoon van John Teeling, welke de Cooley distilleerderij oprichtte in 1987. Na een jaar aan de slag geweest te zijn met oa. de totale re-launch van Kilbeggan (nieuwe verpakking en nieuwe expressies) besloot Stephen aan de slag te gaan bij de distilleerderij van zijn broer Jack Teeling; The Teeling Whiskey Co. Samen gingen ze aan de slag om bijzondere Ierse whiskey’s op de markt te brengen en zo geschiedde. Momenteel worden er alleen nog whiskey’s uitgebracht onder het Teeling Whiskey Co.

Bij Huis Aerts vind je momenteel verschillende whisky’s uit de Teeling range

  •  single casks :

De Teeling 1999  SC #5477  58,4

De Teeling 2002 SC #949   56,0°

  • Teeling Small Batch Rum Finish Whiskey:

een small batch botteling met een hoog aandeel malt whisky. Extra bijzonder is de extra rijping op rumvaten van Flor de Cana uit Nicaragua. Het levert een whiskey op die rijk, vol en romig is. Met zoete en kruidige accenten. met de heerlijke smaak van sinaasappel jam, lekker romig en diepgaand. Daarna zachte amandelen, heel mooi opdrogend in de mond. Na een paar seconden komt ineens die mooie bitter/zoete rum finish in je mond. Zeer mooie whisky voor zeer mooie prijs!

  • Teeling Single Grain:

een unieke botteling van graanwhisky gefinished in Californische Cabernet Sauvignon vaten en gebotteld op 46% alc. Zacht in de mond, met tonen van fruit en honing, gekarameliseerde vruchten, warme vanille en karamel. Lekker lang en zachte finish met duidelijke tonen van honing.

  • De Teeling Single Malt Whiskey:

Een No Age Statement (NAS – geen leeftijds aanduiding) whiskey bestaande uit whiskeys die tot 23 jaar hebben gerijpt. Die rijping gebeurde in vijf verschillende types van (versterkte)wijn-vaten: Sherry, Port, Madeira, een Cabernet Sauvingon en een witte wijn uit de Bourgogne. Deze specifieke combinatie is een absoluut unicum in de Ierse whiskey en zorgt voor een innovatieve smaak en een persoonlijk karakter. Teeling Single Malt Whiskey . Deze heel bijzonder combinatie van vaten zorgt voor een karakteristieke rijke kleur. Naast de typerende kleur zorgt deze combinatie ook voor een levendige en evenwichtige smaak van onder andere gedroogd fruit, citrus, vanille, kruidnagel en andere kruiden. Deze gepatenteerde rijping en vatting techniek levert dus een zeer bijzondere Ierse whiskey. Zoals alle Teeling whiskeys werd ook de Teeling Single Malt gebotteld op 46% en is de whiskey non chill-filtered.

  • Teeling Vintage Reserve Silver 21y :

de vintage reserve 21y. is een zeer gelimiteerde uitgave (5.000 genummerd flessen) van deze prachtige 21-jaar-oude Ierse whiskey. Gedistilleerd in 1991 en gerijpt op ex-bourbonvaten. De whiskey heeft daarna nog enige tijd nagerijpt op ex-sauternesvaten wat deze whiskey tot iets bijzonders maakt! Elk vat gebruikt voor deze whiskey is met de hand geselecteerd om zijn specifieke smaakprofiel. Deze whiskey is van bijzonder niveau. Erg levendig en intensin de mond. Een steeds opbouwend smaakpatroon en uit vele “layers” bestaande smaaksensatie die alleen bij dit soort oudere en “Long Matured” whiskeys voorkomt. Krachtig, maar gelijk zacht van smaak, is de complexiteit en diepgang weergaloos. In de finish herken je het kenmerkende van de sauternes finish. Pittig in intensiteit, zacht van smaak en zeer lang, tropisch fruit na alles wat de smaakpapillen al verwend had

  • Teeling Vintage Reserve Gold 26y :  ( Op bestelling ) 

Complexiteit, intensiteit, geuren en smaakprofielen zijn werkelijk onovertroffen. Voor Ierse whiskey hebben de broeders Teeling een nieuwe norm weggelegd: Superieur! Niets domineert, niets wordt vergeten.

Voor mij is deze whiskey producent nu al een heel bijzondere! Heel knap is de diversiteit die de Teeling Whiskey Co. momenteel uitbrengt en de hoge kwaliteit van deze whiskey’s in een markt waar het steeds moeilijker en moeilijker wordt om je zelf te onderscheiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *