Your Cart

Single Malt Whisky

Huis Aerts De Whisky specialist van Bree en omstreken!

Een waar paradijs voor elke whisky liefhebber.

Het grote assortiment van Huis Aerts biedt meer dan 500 whisky voornamelijk uit Schotland maar ook uit alle andere hoeken van de wereld zoals Ierland, Verenigde Staten, Japan, Taiwan, India en zelfs België.

Om U in deze zoektocht nog beter te begeleiden kan u bij Huis Aerts een groot assortiment “proef” flessen vinden die u kan degusteren zodat u weet wat u koopt,

Ook organiseren wij op regelmatige basis proefavonden deze vinden plaats onder professionele begeleiding uit binnen en buitenland. Zo kan u op een leuke en ontspannende manier u kennis in de wondere wereld van whisky verder uitbouwen!

Wat is het verschil tussen Single Malt en Blended whisky?

De vraag wordt ons steeds vaker gesteld door bezoekers van onze winkel, Veelal door beginnende whiskydrinkers die toch wel eens het fijne willen weten van de wondere en boeiende wereld van de Whisky.

Een Single Malt Whisky komt uit de koperen potketels van één distilleerderij. Dit type whisky wordt gedistilleerd nadat mout(malt) wordt verhit boven een vuur. Deze whisky’s hebben vaak een wat meer uitgesproken, eigen smaak, te danken aan de grondstoffen uit de regio .

Blended Malt whisky is een goed gekozen mix van verschillende Single malt whisky’s uit verschillende distilleerderijen zo kunnen ze een constante en stabiele smaak aanbieden aan de liefhebber.

Whisky of Whiskey???

Ierse en Amerikaanse whiskey schrijf je meestal met een extra –e. Er is ook echt een verschil in smaak met de schotse whiskysoorten, Deze whiskysoort heeft bovendien niet alleen gerst als grondstof, maar ook tarwe,haver en rogge. Bv Teeling,Green spot, Connemare en Tullamore Dew .

Bourbon (whiskey) wordt gemaakt in de VS, en wordt van minstens 51% mais of rogge gemaakt. Bv Jack Daniel’s

Schotse Malt whisky is uitsluitend gestookt uit gemoute gerst en dus niet uit andere graansoorten zoals tarwe of rogge.

Producten in de kijker

Door deze website te bezoeken,
verklaar ik dat ik ouder ben dan 18 en
zal voldoen aan de bovenstaande verklaring.

OF

Geniet altijd verantwoord.